Som barn er det afgørende, at man føler sig tryg. Dette er særligt vigtigt om aftenen, når dit barn skal til at falde i søvn. Som forælder kan man gøre mange ting, blandt andet kan man med fordel læse en god godnathistorie, synge en sang eller blot ligge ved siden af sit barn, så barnet mærker en tryghed og nærhed. Har du som forælder ikke mulighed for at gøre dette hver aften, kan du med fordel købe en bamse eller et tøjdyr, som dit barn kan komme til at holde af og føle sig tryg ved. Du kan finde et stort udvalg af forskellige bamser på bl.a. https://fyndiq.dk/brn/legetj/sovedyr/

Det er vigtigt for børn at føle glæde og nærvær

Det er meget individuelt fra barn til barn, hvor sårbare de er. Nogle børn er sensitive fra naturens side og har brug for tryghed og ro i hverdagen, mens andre børn er mere modige og hårdhudede. Uanset hvad dit barn er, vil der uundgåeligt opstå situationer, hvor dit barn har brug for at trække sig tilbage og føle tryghed. I sådanne situationer er det oplagt, at du giver dit barn en bamse eller et tøjdyr, som dit barn kan omfavne og føle glæde ved. Selv som voksen kan man huske tilbage på situationer i barndommen, hvor man havde brug for at snakke med sin yndlingsbamse. Det gode ved bamser er, at de ikke svarer igen, men blot er tilstede og “lytter”. Hvis du gerne vil gøre noget godt for dit barn, kan du med fordel købe en ny yndlingsbamse. 

Levende dyr skaber glæde

Udover at give dit barn en bamse, kan du også overveje, om dit barn skal have lov til at opleve et levende dyr i sin barndom. Det kan eksempelvis være i form af en hund eller en kat eller andet. Levende dyr giver stor glæde i hverdagen, fordi der ikke forventes noget af en, udover nogle få praktiske ting. Mentalt er det sundt for børn at opleve glæden og ansvaret ved at have et levende dyr. Det giver dem mulighed for at få en bedste ven, som de kan nusse, snakke og kæle med. Derudover er det også sundt for børn at mærke en form for ansvar, som de er forpligtet til at leve op til. 

Lad dit barn udforske naturen 

I en tid, hvor Iphones og Ipads dominerer i hverdagen, er det vigtigt at sørge for, at dit barn kommer ud i naturen. Der er meget glæde og ro at finde i naturen, så derfor er det yderst vigtigt for dit barns mentale velvære, at han eller hun kommer ud.