Det kan være svært at se sit eget parforhold fra et andet perspektiv end sit eget, og derfor kan det være en stor hjælp at få professionel hjælp til dette, så man kan undgå konflikter – og måske skilsmisse. At gøre brug af en parterapeut kan hjælpe og styrke forholdet. Men hvad er en parterapeut, og hvad er parterapi? Det bliver der kigget lidt på i denne artikel.

Hvad er parterapi?

Hvad er parterapi? Og hvad er en parterapeut? Genfind hinanden med parterapi og kom ud af de dårlige mønstre, som er opstået. Parterapi er nemlig en form for terapi, der er rettet mod parforhold. Her vil en parterapeut arbejde sammen med begge personerne, så de kan løse udfordringer i deres forhold. Den kærlighed, som der findes mellem parret, behøver nemlig ikke at ende brat, uden at den forsøges at reddes. Derfor kan en parterapeut være en god idé for dem, som ikke er klar til at give op eller bare gerne vil forbedre forholdet.

Hvorfor parterapi ofte er en bedre løsning end skilsmisse

Parterapi kan være en god idé, hvis man er i et forhold, hvor der er opstået problemer, eller hvor det bare ikke fungerer. Disse problemer kan være alt fra dårlig kommunikation og endda jalousi til utroskab. Selv utroskab er noget, som en parterapeut potentielt kan hjælpe med. Parterapi er ikke kun for par, der har alvorlige problemer i deres parforhold – parterapi kan faktisk være godt for alle par. Det kan være med til at styrke jeres parforhold, og give jer nogle redskaber til at løse problemerne på en mere hensigtsmæssig måde. Dermed behøver der ikke nødvendigvis at være nogle konflikter mellem parret.

Hvornår bør man overveje at finde en parterapeut?

Det kan være svært at indse, at man har brug for hjælp til ens parforhold, mens det også kan være svært at finde ud af, hvornår man skal gå til en parterapeut. Udover det førnævnte, så er det generelt relevant at vide, at man ikke behøver at opleve konflikter i forholdet, før man vælger at finde en parterapeut københavn. Parterapi københavn kan nemlig også bruges til at sørge for, at større konflikter aldrig opstår i første omgang. Nogle par har det endda måske svært ved at åbne op for hinanden omkring nogle ting, hvorved en parterapeut vil kunne hjælpe med at styrke parrets kommunikation. Så hvis man oplever noget af dette, så kan eventuelt overveje en parterapeut københavn – eller andre steder.

Parterapi er ofte en bedre løsning end skilsmisse, fordi det tager hensyn til begge parters behov og følelser. Parterapi kan hjælpe par med at kommunikere bedre, løse problemer og genopbygge tillid.