Rejser er ikke bare til for at ligge ved stranden og slikke sol dagen lang. Nogle rejser kan hjælpe dig med at få mere indsigt i dig selv og kan være et skridt i din personlige udvikling, især hvis du begiver dig ud på sådan en rejse alene. Når du bevæger dig ud på ukendte territorier og væk fra dine vante omgivelser, bliver du nemlig tvunget ud af din comfortzone. Dine velkendte mønstre og gamle vaner bliver lagt på hylden for en stund, fordi du ikke har mulighed for at gøre tingene på den måde, du er vant til, og det er sundt. Det er sundt at gøre noget anderledes, nyt og grænseoverskridende og lære at omfavne forandringer. Læs med her, hvis du vil have gode idéer til, hvor du kan tage hen på en rejse for både krop og sjæl.

På solferie alene 

Når du rejser ud alene, bevæger du dig også ud på en rejse ind i dig selv. Det er faktisk ikke selve destinationen, der er det afgørende. Det handler mere om, at du rejser ud og gør de ting, som du normalt ville gøre med en partner, familie og venner på en ferie, men bare alene denne gang. Prøv eksempelvis at rejse til et velkendt sted som Malaga, som er populært og elsket af mange danskere. Det kan være med til at bryde en masse grænser at rejse alene sådan et sted, fordi de fleste tager dertil i selskab med andre. Det handler bare om at turde at kaste sig ud i det og nogle gange er det nemmest at gøre det spontant. Prøv derfor at tjekke nogle rejser til Malaga ud og se, om der er en forlænget weekend eller en uge inden for den nærmeste fremtid, hvor du har mulighed for at tage afsted.

Gå dit livs gåtur

Hvis du ønsker at udvikle dig personligt og lære at rejse ind i dig selv, så findes der ikke noget mere meditativt end at gå. Den bedste destination til sådan en selvudviklingsrejse til fods er selvfølgelig Caminoen. Den 779 kilometer lange gårute fra Frankring til Santiago de Compostela i Spanien. Her har du rig mulighed for at realisere dig selv, når du går til din egen fortælling gennem smukke og betagende landskaber. Det er både inspirerende og livsbekræftende at mærke sin krop på en helt anden måde, som man netop gør, når man går så langt. Hvis du ikke har mulighed for at tage tid ud af kalenderen til hele ruten, som tager omkring 30-35 dage, kan du også sagtens bare gå et stykke af vejen.

Mindfulness retreats

Hvis du gerne vil lære at mærke din krop, sjæl og dine sanser, så er et mindfulness retreat en oplagt mulighed. Der findes forskellige kurser og retreats rundt omkring i verden, som