Flere og flere danskere oplever føleforstyrrelser i ansigtet. Dette kan være en tilstand, som er meget svær at være i, da det påvirker en på flere forskellige måder.

Føleforstyrrelser kan komme i mange former og kan være mere eller mindre slemt. Det er dog vigtigt at vide, at føleforstyrrelser er et symptom. Årsagen til føleforstyrrelserne kan skyldes mange ting, eksempelvis stress, nerveskader m.v. For at få den rette behandling er det alfa og omega at belyse årsagen bag føleforstyrrelserne. Af symptomer på føleforstyrrelser kan der bl.a. nævnes spjæt, spontane rystelser, fornemmelse af lammelse i et eller flere områder m.v.

Der findes ikke én form for behandling, der fungerer for alle. Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvilke former for behandling der findes med henblik på at finde frem til en behandling, som kan afhjælpe dine føleforstyrrelser i ansigtet. I denne artikel giver vi dig et par tips og gode råd til, hvordan du finder frem til den rette behandler og behandling, som kan hjælpe dig.

Søg viden fra forskellige kilder

Det bedste sted at starte, når du skal finde viden om en lidelse, som du døjer med, er på internettet. Her findes der forskellige offentlige hjemmesider, som indeholder viden og informationer om forskellige sygdomme og lidelser. Her kan du læse mere og blive klogere på, hvad det er, du døjer med, samt hvilke behandlingsmuligheder der findes, for netop den lidelse du har. Det kan være en god måde at få en bedre forståelse for din lidelse, samt finde informationer omkring hvilke muligheder du har, når det kommer til at behandle den specifikke lidelse.

Husk at du aldrig bør diagnosticere dig selv med info fra internettet. Det skal du altid overlade til din egen læge eller en anden fagperson, som er uddannet inden for området. Internettet bør kun bruges til at få en bedre forståelse for din lidelse. Du kan f.eks. kontakte PMTK (Psykomotoriske Terapeuter København) for professionel hjælp.

Opsøg din egen læge og få en snak

Hvis du ikke helt ved, hvilke behandlingsmuligheder der findes, så er det altid bedst at få en god snak med din egen læge. Vedkommende kan rådgive dig både i forhold til, hvilken behandling som vil være den bedste for dig, men også henvise dig til en specialist, som kan hjælpe dig med at behandle din lidelse, i tilfælde af, at det er noget, som din egen læge ikke kan tilbyde. Det er nemlig ikke alle sygdomme eller lidelser, som bliver behandlet ved egen læge. Din læge kan formentlig stille en diagnose, men lægen har ikke nødvendigvis den rette knowhow til at behandle dig.