Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til. 

Smerter kan være mange ting, og smerter kan også forekomme overalt på kroppen. Om det er fysiske smerter eller psykiske smerter, er i og for sig lige meget, smerter skal behandles. Det er ikke meningen, at du skal gå rundt og have ondt – uanset om det er indvendigt eller fysisk.

Find derfor en behandlingsform, som passer til dig. Der er et hav af muligheder derude, og det kan sagtens være, at du skal prøve nogle forskellige behandlingsformer af, inden du finder den helt rigtige. Hvis du har det psykisk dårligt, kan det være en god idé at gå i samråd med en læge, så der er en til at spare med.

Fysiske smerter – lokaliser smerten, og behandl den

Fysiske smerter er mere medgørlige end eksempelvis psykiske smerter, men det gør ikke den ene eller den anden værre. Derudover kan fysiske smerter give psykiske smerter, hvis man har smerter over en længere periode, som gør, at man ikke længere har samme muligheder, som man er vant til.

Har du derfor fysiske smerter, kan du gå i behandling hos Smertefribevaegelse.dk. Smertefribevaegelse.dk kan hjælpe dig med at lokalisere smerterne, finde ud af, hvad de er forårsaget af, og derudover hjælpe dig igennem med en behandling. Behandlingen kan eksempelvis være gennem smertefysiologi.

Det er vigtigt, at du kommer i behandling for smerter, hvilket du eksempelvis kan gøre hos Smertefribevaegelse.dk. Når man går med smerter i lang tid, vil kroppen både begynde at kompensere, hvilket kan give skader og smerter andre steder – men det er også psykisk hårdt ikke at være i stand til at lave det, som man plejer at være i stand til. Især hvis smerterne betyder, at du ikke kan være den forælder eller medarbejder, som du ønsker at være.

Psykiske smerter – Hvad skyldes det?

Når vi skriver om psykiske smerter, kan det være stress, depression eller en anden psykisk sygdom, som kan give dig en form for smerte. Denne smerte er svær at lokalisere, idet smerten sidder inde i kroppen, og du udadtil vil virke rask.

Psykiske smerter kan være mange ting, men vigtigst af alt er, at du finder en behandlingsform, der passer til dig. Det kan være terapi eller alternativ behandling, men vi anbefaler som sagt, at du gør det i samråd med din læge. Det er vigtigt, at der er flere øjne på, hvordan man har det, hvilket en læge i høj grad har erfaring inden for.

Du kan selv hjælpe til mod smerterne

Uanset hvilke smerter du har, kan du altid selv gøre noget. Om det er at søge hjælp hos andre eller at lave nogle øvelser derhjemme på stuegulvet, så betyder det, at du selv er i gang med at reparere dig selv, hvilket er et skridt i den rigtige retning.

Der findes mange behandlingsformer, og det kan være, at du mangler lidt ro i hverdagen. Her kan eksempelvis yoga og meditation være et godt alternativ, da du både får tømt hovedet for tanker, mens du samtidig får gang i kroppen. Undersøg dine muligheder, for et liv uden smerter findes.