Der er mange, der tænker at bakterier er dårlige for den. Men mælkesyrebakterier er faktisk en af de gode typer af bakterier. Det er nemlig med til at sænke pH-værdien i din tarme og holder andre af de dårlige bakterier væk. Mælkesyrebakterier er med at stimulere og kontrollere din mave, hvis du oplever problemer med den. Læs mere i denne artikel om, hvorfor du skal tage mælkesyrebakterier og hvornår du kan få brug for dem.

Hvis du har haft diarré

Der er ikke noget værre end når man døjer med en dårlig mave. Hvis du har diarré, vil du komme af med mange af de gode bakterier i din mave, der sikrer en god tarmflora. Her kan du tage mælkesyrebakteriepiller. Det er med til at genoprette den almindelige tarmflora i din mave, og vil styrke din mave til at kunne holde imod de dårlige bakterier. Hvis du døjer med en dårlig mave, kan du forhøre dig hos din apoteker om hvilke mælkesyrebakterier, du skal købe for at få din mave i balance igen.

Hvis du har problemer i underlivet

Mælkesyrebakterier udgør størstedelen af den bakterieflora, som er i dit underliv. Mælkesyrebakterierne er med til at opretholde den normale pH-værdi, som er i din skede. Hvis du har meget udflåd eller ildelugtende udflåd, så kan det være et tegn på, at der er en ubalance i underlivet. Derfor kan du finde forskellige slags produkter, der sikrer, du ikke oplever problemer i dit underliv. Det er bl.a. intimvask med mælkesyrebakterier eller vaginalkapsler, som du kan bruge hvis du har meget ildelugtende udflåd. Mange bruger også mælkesyrebakterier, hvis de har svamp i underlivet. Her spiller mængden en vigtig rolle, da der i nogle tilfælde kan være behov for skrappere midler. Men uanset hvad bør du henvende dig til en læge, hvis du har svamp i underlivet.

Hvis du har været på antibiotika

Antibiotika bruges til at dræbe bakterier. Men hvis din krop ikke har nok gode bakterier, kan det føre til problemer i maven og tarmene. Det kan give diarré eller forstoppelse, hvilket gør det svært for maden at blive fordøjet ordentligt. Her kan du tage mælkesyrebakterier, der kan stabilisere maven igen, så du ikke vil opleve problemer. Det kan også være, hvis du har taget penicillin, at du må tage nogle mælkesyrebakterier. Det kommer også an på mængden af det antibiotika, som du skal tage. Hvis det er en høj dosis, så vil din læge også udskrive nogle mælkesyrebakterier til dig, så du ikke får diarré eller forstoppelse efterfølgende