Appelsinhud skyldes en hormonel ubalance i kroppen. Den kan du kun rette op på ved at spise den rigtige kost og dyrke motion. Har du brug for hjælp til din kostomlægning, kan du blandt andet få det hos lægen Charlotte Bech. 

Uanset hvor meget du fokuserer på din indre rejse, kan der stadig være aspekter ved dit udseende, der generer dig. Et af de aspekter, der er generende for mange kvinder, er appelsinhud. Det er underliggende fedt i huden, der giver den et nubret udseende, der får den til at ligne skallen på en appelsin. 

Heldigvis er det muligt for dig at reducere mængden af appelsinhud eller helt at komme den til livs – og endda på helt naturlig vis. Appelsinhuden opstår nemlig, når der er en ubalance i dine hormoner. Det handler derfor om, at du får balance i dem blandt andet ved at spise den rette mad og sørge for at få nok motion. 

Tilmeld dig et forløb, der kan hjælpe dig af med appelsinhud

Du kan selvfølgelig selv sætte dig ind i, hvilken mad du skal spise, og hvor meget du skal motionere for at komme af med din appelsinhud. Vil du have hjælp til at komme i gang med din livsstilsændring, kan du dog nemt få det. Det kan blandt andet være hos Charlotte Bech. Hun er læge og tilbyder et forløb, der hedder Hormoner i Balance. 

På det syv uger lange forløb lærer du alt om, hvordan du spiser den rigtige mad, hvor meget vand du skal drikke, og hvor meget du skal træne. Modsat hvad mange måske tror, slipper du nemlig ikke af med din appelsinhud ved at spise fedtfrit og kaloriefattigt. I stedet handler det i meget høj grad om, at du får nok vand. 

Motion er også en vigtig faktor, da appelsinhuden til dels skyldes ophobning af væske under huden. Derfor skal du dyrke motion, der får dig til at svede meget. 

Massage kan til dels hjælpe dig af med appelsinhud

Ud over at få balance i dine hormoner kan du også gøre noget ved appelsinhuden med massage på området. Du kan gøre det selv med en grov silkehandske. Undersøgelser viser, at hvis du masserer stedet og samtidig får foretaget et vakuumsug af det, kan det være med til at mindske forekomsten af appelsinhud. 

Mange drømmer om, at de bare kan smøre en creme på deres appelsinhud, og at den så går væk. Der er dog intet belæg for, at en creme skulle kunne gøre det. Fedtsugning hjælper heller ikke, da det ikke kan fjerne det fedt, der ligger lige under huden, men i stedet fjerner det, der ligger dybere nede. 

Vil du have bugt med din appelsinhud, skal du altså i gang med en livsstilsomlægning med fokus på kost og motion, så du kan få balance i dine hormoner. Har du brug for sparring og støtte i løbet af processen, kan det være en fordel for dig at se nærmere på forløbet hos Charlotte Bech.