Er du også typen, der altid bekymrer sig over ét eller andet? Hvis du leder efter noget at bekymre dig over, så vil det også næsten altid lykkes. Spørgsmålet er, om der er noget andet, du bør ændre, så du har færre bekymringer i hverdagen og kan blive et gladere menneske?

Forhåbentlig kan du blive klogere på det i denne artikel.

Det er bare en tanke

Noget af det, der kan hjælpe én til at have færre bekymringer, er, hvis du virkelig får husket dig selv på, at de fleste bekymringer bare er tanker. Tænk over, hvor mange forskellige bekymringer, du har haft, og overvej så, hvor mange af dem, der i sidste ende var ubegrundede? Altså tilfælde, hvor det, du bekymrede dig om, tog en positiv drejning?

Du kan helt sikkert komme i tanke om flere tilfælde, hvis du bekymrer dig meget. Det er dét, du skal huske på, når en ny bekymring melder sin ankomst: Det er bare en tanke – og det er slet ikke sikkert, at det er noget, der ender ud i virkeligheden.

Tal med familie og venner

Det er også altid en god idé, hvis du kan tale med din familie og dine venner om de bekymringer, du tumler med. Hvis du har mange bekymringer, så er det aldrig en god idé bare at gå rundt med det helt selv.

Når du deler dine bekymringer med andre, så vil du måske også opleve, at de kan hjælpe dig med at få nogle af dem væk. Hvis du har en bekymring, der omhandler en bestemt person, så bør du helt sikkert også lade denne person vide det.

Hvad kan du selv gøre?

Det kan også være, at nogle af dine bekymringer faktisk er reelle nok. Det skal forstås på den måde, at det kan være, der er nogle af dine bekymringer, du faktisk kan få af vejen ved at gøre noget aktivt.

Er du f.eks. bange for, at du ikke kan få et job? Så kig på dine kvalifikationer og se, om der er noget, du kan arbejde på. Det kan være, der er noget, du kan gøre for at forbedre det?

Hvis du er bekymret for at være ensom, så kan det også være, du skal være lidt bedre til at holde dine venskaber ved lige. Der er mange tilfælde, hvor man selv kan gøre noget. Ikke altid – men ofte.