Du behøver slet ikke være særlig villig til at tage store chancer for at komme i gang med at investere. Du kan bare vælge at sætte penge i de store og kendte danske virksomheder, der præsterer gode resultater år efter år.

 

Investering i de gamle hæderkronede danske virksomheder medfører, at du ikke skal frygte aldrig at se dine penge igen. Det er aktier med lav risiko. Kurserne kan godt nok falde som følge af markedet – men hvis man har is i maven, vil de højst sandsynligt komme op i niveau igen.

 

Investér sikkert og trygt

 

At investere i aktier behøver ikke være ligesom at gå på kasino. Det er ikke et spil LOTTO, hvor du måske vinder en kæmpe gevinst – eller taber hele dynen.

 

De bedste aktietips for begyndere er som følger:

 

  • Investér aldrig for penge du ikke kan undvære
  • Gå udenom højrisikoaktier, hvor kursen pludselig kan styrtdykke
  • Investér i store og kendte selskaber, der næppe risikerer at gå konkurs
  • Hav tålmodighed og gerne masser af det
  • Lad være med at tjekke aktiekurser på daglig basis

 

Du skal se en investering som en anden måde at have penge stående i banken. Man tjekker ikke hele tiden sin pengebeholdning i banken – sådan kan du med fordel også bære dig ad med investeringer i aktier.

Køb af aktier i store danske virksomheder

 

Des større virksomheden er – des lavere risiko. Med store virksomheder tænkes her på selskaber, der præsterer gode regnskaber år efter år.

 

Sikre aktier for begyndere er lig med investering der, hvor pengene strømmer ind – og sandsynligvis vil blive ved med at gøre det i fremtiden.

 

Aktiekurserne afspejler, hvordan det står til i virksomhederne. Et godt regnskab betyder stigende aktiekurser – og den anden vej rundt. Der er mange gode aktier for begyndere. Her giver vi dig nogle af de mest populære, som du kan investere i.

 

Tre af de mest populære danske virksomheder at købe aktier i

 

Lad os se på, hvilke danske aktier, der bliver investeret flest penge i af private investorer herhjemme.

 

– Novo Nordisk

Denne kæmpe danske virksomhed leverer diabetesmedicin til hele verden. Der skyder stadig masser af nye fabrikker op rundt omkring.

Du kender nærmest med garanti nogle, der arbejder i Novo Nordisk.

Aktiekursen har været stødt stigende i mange år – der er ingen grund til at tro, at det skulle stoppe.

 

– Vestas

Vedvarende energi, grøn omstilling og bæredygtighed. Der er penge i at få vinden til at skabe energi. Vestas leverer produktioner indenfor vindenergi.

Aktiekursen er steget kraftigt i de seneste år. Dog er der nu kommet øget konkurrence på området.

Hvis Vestas kan fortsætte med at trække ordrer i land, vil det afspejles i aktiekursen.

 

– Danske Bank

Hvis Danske Bank skulle gå nedenom og hjem, var det allerede sket.

Den gamle danske bank har været igennem den ene møgsag efter den anden. Derfor er der nu stor fokus på at levere succeshistorier til de mange kunder og investorer.

Aktiekursen er i skrivende stund meget lav i forhold til tidligere tider – måske et godt tidspunkt at investere penge i Danske Bank?

 

En investering er aldrig lig med sikre penge

 

Husk at du aldrig kan være 100% sikker på, om dine investerede penge bliver meget mere værd. Du kan være uheldig at ramle ind i generel markedsuro, som også vil have betydning for investering i sikre aktier for begyndere.

 

Her har vi dog præsenteret tre selskaber, som alle hører til de største i Danmark.