Er du ved at være godt træt af at se på din indkørsel eller terrasse, fordi fliserne ser beskidte ud? Hvis du har forsøgt at rengøre fliserne uden held, er de sikkert angrebet af alger. Det kræver nemlig særlige midler at komme af med algerne. I denne artikel vil vi komme ind på, hvorfor du bør overveje algerens frem for at lægge nye fliser.

Miljøgodkendt middel mod alger

Hvis du var glad for flisernes udseende, da de blev lagt, og du stadig gerne vil have denne type fliser, er der ingen grund til at skifte dem ud. Det skal i så fald være fordi, de er gået i stykker eller er kommet til at ligge meget ujævnt. Algerens foretages med et miljøgodkendt middel, der lokalt fjerner algerne. Der er derfor ikke tale om et stærkt kemikalie, der siver ned og forurener grundvandet. Midlet til algerens virker kun på de fliser, der får det påført. Kommer der nogle dråber på planterne ved siden af, kan du naturligvis risikere, at disse områder på planten dør ud, men selve planten går ikke ud. Når dine fliser bliver renset, kommer deres originale farve til syne. Du vil derfor opleve, at dine udearealer kommer til at fremstå lysere, større og mere indbydende.

Forebyg alger med imprægnering af fliser og abonnement på algerens

Vil du gerne have, at resultatet holder så længe som muligt, kan du vælge at få fliserne imprægneret efter behandlingen. Dette er en meget tynd og gennemsigtig belægning, der forhindrer algerne i at sætte sig fast på fliserne. Du kan hverken se eller mærke imprægneringen, og den gør ikke fliserne glatte. En imprægnering holder naturligvis ikke for evigt. Du kan derfor med fordel vælge at tegne et abonnement på algerens. Derved bliver algerne holdt nede – og du får rabat på de efterfølgende behandlinger.