Det kan ikke understreges for meget, hvor vigtig din sundhed er for din livskvalitet. Sundhed kan til en vis grad defineres som hele din livskvalitet. 

Sundhed er nemlig et bredt begreb, som kan være beskrivende for et lykkeligt liv i sig selv. 

For eksempel, hvis du kan sige, at du har sunde forhold til andre, en sund hverdag, en sund mental tilstand og så krop, kan du ifølge mange erklærer dit liv lykkeligt. Derfor må sundhed være efterstræbelsesværdigt, men det kan være svært, fordi det er så bredt et mål. 

Her kan du få lidt hjælp til at navigere rundt i det store område, som kan omfatte råd om spirituel sparring, og hvordan du holder din krop sund.

De vigtigste elementer for en sund krop

De mest fundamentale elementer for en sund krop er motion, sund kost, god søvn og nok vand. Dernæst kommer andre ting som tilknytning til naturen, vejrtrækningsøvelser, kulde- og varmestress, og kosttilskud.

Det er vigtigt, at du først og fremmest fokuserer på de fundamentale ting, og dernæst begiver dig ud i den mere komplekse og tekniske forbedring af sundhed. 

For at opnå god søvn kan du jo købe et apparat, der kan måle din søvnkvalitet og begynde at eksperimentere med, hvad der fremmer god søvn. Du kan teste hvilken te du skal drikke om aftenen, hvor meget sollys du bliver nødt til at få om dagen, hvor sent du må spise din aftensmad eller hvilke temperatur du skal sove i.

For at dyrke mere motion, skal du først og fremmest sikre dig at du undgår skader, selvom det aldrig er en undskyldning for fuldstændig at være til eller aktiv, men det kan altså begrænse dit aktivitetsniveau. 

Hvis dit problem ikke er at være skadesfri, men at have motivationen og disciplinen til at tage i fitness 3 gange om ugen for eksempel, så er det bare at sætte sig nogle mål.

I takt med at du laver flere og flere biologiske eksperimenter på dig selv, bliver din sundhed forbedret og du vil generelt være gladere.

Hvordan du forbedrer din mentale sundhed

Spirituel sparring kan være et essentielt element for din samlede sundhed. Krop og sind hænger jo sammen når det kommer til at være sund. 

Man kan ikke sige at man er sund, bare fordi man har en god krop, fordi hvis man har et usundt sind, er man usund. Det er svært at have en sund krop og et usundt sind, fordi et usundt sind kan give stress. 

Spirituel sparring kan være en meget god måde at undgå sådanne stress eller andre former for usundheder i sindet. Spirituel sparring kan dog ikke stå alene i indsatsen for at gøre der er helt sund. 

Der skal jo selvfølgelig en sund krop til, men det kan give dig mange tips til hvordan du kan blive mentalt sund. Du kan måske finde ud af, hvordan du skal meditere. Der er nemlig mange former, og den du vælger skal tilpasses dig, hvilket spirituelt sparring kan hjælpe med.