Stress er i de seneste årtier blevet en større del af flere danskeres hverdag og liv generelt. Det betyder, at vi som samfund er blevet mere opmærksomme på lidelsen, som ser ud til at have vokset sig stor og stærk i blandt vores samfund. Stress er forskellig fra person til person, og de stresssymptomer, du måske oplever, behøver ikke være indikatorer på stress hos andre.

Lige netop derfor er det blevet vigtigt at kunne gennemskue, hvornår stressen rent faktisk rammer en. Her bliver du derfor introduceret til tre ting, du skal vide for at undgå at blive ramt af stress.

Stress er kroppens reaktion på overbelastning

Stress er noget, vi mennesker altid har oplevet. Når vi mærker den svære trykken for brystet, er det vores krops måde at fortælle os, at den er overbelastet. På den måde kan man se stress som en helt naturlig – og til dels nødvendig – del af vores liv, da denne netop er et tegn på, at vi er ved at have for meget om ørene.

Du kan selv være med til at modvirke stressen

Men det er bestemt også vigtigt at pointere, at man selv kan være med til at modvirke, at stressen kommer til at påvirke en negativt. Den skal naturligvis fanges i opløbet, og så er det vigtigt, at man reagerer på, at kroppen fortæller, at der er for meget fart på og altså for skruet ned for det travle liv.

Stress kommer med mange forskellige symptomer

Afslutningsvis er det igen vigtigt at beskrive, hvordan stress kan komme med mange forskellige symptomer. På samme måde som at vi er forskellige som mennesker, er vores reaktionsmønstre altså også vidt forskellige, når det kommer til at beskrive stress. Det, som kan være et helt klart tegn hos dig, behøver ikke at være det hos din veninde.