Har du vaner, du ikke kan komme af med? Eller føler du, at du reagerer uhensigtsmæssigt i visse situationer? Overvej at prøve hypnoterapi. Det kan finde sammenhængen mellem dine indre tanker og dine ydre handlinger, og det kan hjælpe med at finde løsninger. Læs mere om hypnoterapi lige her!

Hypnoterapi er en sammentrækning af terapi og hypnose. Det er nemlig en form for terapi, der foregår under hypnose. Og det kan være en effektiv måde at finde ubevidste, negative handlingsmønstre og gøre dem positive.

Men du skal vide, at hypnoterapi ikke betyder, at du er helt væk. Det er ikke ligesom hypnose i film. Tværtimod er du fuldt ud til stede og bevidst om, hvad der sker omkring dig. Dine sanser er stadig i rummet, men samtidigt er du åben over for, hvad der sker inden i dig.

Få mere kontrol over dig selv

Oplever du at overspise? Har du en fobi, du ikke kan komme af med? Eller døjer du med eksamensangst? Mange af disse problemer bunder i problemer i det indre. Og det kan derfor være svært at løse ved at forsøge at tvinge sig selv frem. For hvis du ikke løser de indre problemer, er det næsten umuligt at løse de ydre problemer.

Gennem hypnoterapi kan du få mere kontrol over dig selv og dine følelser. Når du er i hypnose, kan du arbejde med dine indlærte adfærdsmønstre. De ting, du gør automatisk og helt ubevidst. F.eks. når du dukker hovedet for at undvige en fodbold, eller når du overspiser om aftenen efter en stresset dag.

Overordnet set kan det hjælpe dig med, at:

  • Få adgang til glemte minder
  • Bringe gemte evner tilbage
  • Løse undertrykte traumer
  • Bryde svære, dårlige vaner

Dine ønsker er udgangspunktet

Hypnoterapeuter tager altid udgangspunkt i dine ønsker og drømme. Hvad er dit problem? Og hvad vil du gerne forsøge at løse gennem hypnosen? Derfor tager de fleste hypnoterapeuter også en lang snak med dig inden første behandling.

Når I så har etableret, hvad du gerne vil have ud af terapien, kan I gå i gang. Undervejs kan der så måske dukke nye tanker eller opdagelser op. Det er derfor vigtigt, at du tør være ærlig med din terapeut.

Inden du tager til hypnoterapi, bør du overveje, hvad du vil med det? Tænk på fremtidsønsker, og sørg for, at du føler dig klar til at arbejde med dine problemer.

Sådan foregår hypnoseterapi

Det er selvfølgelig forskelligt fra terapeut til terapeut, hvordan en session forløber. Der er dog visse fællestræk, der går igen hos de fleste.

Som sagt starter en session ofte med en indledende snak uden hypnose. Herefter vil du blive hjulpet ind i hypnosetilstanden, og du kan typisk selv vælge, om du vil sidde eller ligge.

Når du er i tilstanden, begynder terapidelen. Her arbejdes der med de problemer, I snakkede om i den indledende samtale. Herefter vil du stille og roligt blive hjulpet tilbage til en mere vågen tilstand. Til sidst har du mulighed for at tale om, hvad du oplevede under hypnosen. Dukkede der noget nyt op undervejs? Og hjalp det dig videre?

Måske kan hypnoterapi hjælpe dig!