Det kan være meget hæmmende at leve med et lavt selvværd. Du kan dog gøre noget ved det enten på egen hånd eller ved at gå i terapi.

Der er mange mennesker, der lider af et lavt selvværd. Det forhindrer dem i at leve det liv, som de gerne vil. De kan have svært ved at få en kæreste og at få nye venner. De kan have svært ved at få det arbejde, som de gerne vil have. Måske isolerer de sig fra omverdenen.

Det er derfor vigtigt, at du tager hånd om det, hvis du lider af lavt selvværd. Det kan du blandt andet se ved, at du ikke taler særlig pænt til dig selv, og at du ofte har følelsen af ikke at høre til nogen steder.

Gør dit selvværd bedre trin for trin

Først og fremmest er det vigtigt, at du begynder at tale pænt til dig selv og finder ud af, hvilke tanker du kan bruge, og hvilke du ikke kan bruge til noget. Derefter bør du begynde at finde fællesskaber, hvor du er ønsket. Det kan for eksempel være, at du melder dig til en sportsgren, går til kor eller melder dig til frivilligt arbejde.

Derudover kan det også have en god effekt for dig, at du kommer ud af din komfortzone. Det kan du for eksempel gøre ved, at du begynder at være mere kreativ. For mange med lavt selvværd er det meget grænseoverskridende at være kreativ, fordi de så er nødt til at vise noget af sig selv, og hvem de virkelig er.

Gå i terapi og arbejd med dig selv

Udover at du kan prøve at gøre noget selv for at styrke dit selvværd, kan du også få hjælp til det. Det kan du for eksempel fra flere forskellige former for terapi. En meget virkningsfuld terapiform er hypnoterapi, hvor du kommer i hypnose. Dermed har du mulighed for at komme ned til nogle dybere liggende lag. Du kan læse mere om hypnoterapi på https://lisbethlysdal.dk/selvvaerd/

En anden god terapiform for dig at overveje er familieopstilling. Ofte kan dit lave selvværd nemlig også bunde i noget, der er sket i din familie. Terapiformen ser derfor både på dit forhold til dine familiemedlemmer, og hvad der for eksempel er sket for dem. Du kan læse mere om terapiformen her.

Der er altså ingen grund til, at du finder dig i, at du har et lavt selvværd. Der er rigtig meget, som du har mulighed for selv at gøre, så du får et bedre selvværd.