Et sundt og velplejet hår kan gøre en stor forskel i forhold til din personlige stil. Det er meget almindeligt, at vi bruger vores hår til at bakke op om den tøjstil, vi har. Det kan dog give en del begrænsninger i forhold til at udtrykke dig fuldstændigt, hvis dit hår ikke er velplejet og sundt. Så vil det se tørt, pryglet og usundt ud uanset hvad.

Men hvordan får du et sundere hår, der kan give mere glans og styrke til dit samlede udtryk? Det er der mange gode bud på, hvis du laver en internetsøgning. Desværre er det ikke alle forslag, der har den ønskede effekt i det virkelige liv. Det kan derfor blive både forvirrende og frustrerende, hvis du følger nogle råd, som der ikke er et videnskabeligt belæg for. I de følgende to afsnit af denne artikel kan du derimod få et par tips og tricks, som allerede har hjulpet mange mennesker med at få et sundere og mere velplejet hår.

Gå ikke på kompromis med dine hårprodukter

Dine hårprodukter er vigtige, når det kommer til sundheden for dit hår. Hvis du ikke plejer dit hår, vil det heller ikke se plejet ud. Det er dog vigtigt, at du ikke bare går med det billigste, når det kommer til valg af hårprodukter. Vælg gerne noget bedre end det billigste – eksempelvis new nordic hair volume.

En sund livsstil betyder også sundt hår

Det bedste, du kan gøre for dit hår, er at leve efter KRAM faktorerne. Det vil sige, at du skal have styr på din kost, hvor du bør spise sundt og varieret. Dernæst skal du minimere dit indtag af alkohol og rygning samt dyrke regelmæssigt motion. Hvis du topper dette med en fornuftig søvnrutine, er du rigtig godt på vej. Dermed kan din livsstil altså også være medvirkende til sundere hår.